Johdatus restoratiiviseen kohtaamiseen -koulutus
Koulutuksen aikana osallistuja saa ymmärryksen restoratiiviseen oikeuteen pohjaavasta lähestymistavasta kohtaamistyöhön ja pystyy peilaamaan restoratiivista kohtaamista omaan työtapaansa. Koulutuksessa osallistuja pääsee reflektoimaan oman työn tai yhteisön näkökulmasta restoratiivisen kohtaamisen mahdollisuuksia. Teoriaosuuksien lisäksi koulutus sisältää itsenäisiä harjoituksia sekä yhteistä keskustelua.
Koulutus soveltuu erityisesti kohtaamis-, yhteisö- tai muuta asiakastyötä tekeville, tiimien vetäjille tai esihenkilöille sekä muille restoratiivisesta lähestymisestä kiinnostuneille johdatukseksi aiheeseen. Aiempaa tietotaitoa ei vaadita. Koulutus toimii myös johdantona 5 päivän restoratiivinen kohtaaminen ja sovittelu -koulutukselle (kysy lisää).
Koulutussisällöt:
- Restoratiivisen oikeuden lähtökohdat ja arvot
- Restoratiivisen kohtaamisen elementit: restoratiivinen ajattelu ja restoratiivinen osallisuus
- Sosiaaliset tarpeet ja niiden tunnistaminen restoratiivisen lähestymisen ytimessä
- Konfliktien synty yhteisöissä ja restoratiivinen näkökulma niihin
Koulutuksen järjestää Yhdessä elämisen taitokeskus / Diakonissalaitos.
Kouluttajana toimii Maija Gellin, FT, KM, yhteisöpedagogi, työyhteisösovittelija. Hän on suomalaisen koulujen vertaissovittelutoiminnan keskeinen kehittäjä ja toiminut päätyönään Suomen Sovittelufoorumi ry:n VERSO-ohjelman ohjelmajohtajana. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus sovittelusta ja sovittelutoiminnan kouluttamisesta. Hän on työskennellyt aiemmin sovitteluohjaajana ja vapaaehtoisena sovittelijana rikos- ja riita-asioiden sovittelupalvelussa. Hän on väitellyt syksyllä 2019 Lapin yliopistosta teemalla Restoratiivinen lähestymistapa ja sovittelu peruskoulukontekstissa. Gellin on lisäksi mm. European Forum for Restorative Justice (EFRJ) -järjestön jäsen sekä järjestön hyväksymä kouluttaja.
Lisätiedot:
- hdl.fi/taitokeskus
- Asiakkuuspäällikkö Saara Simonen (saara.simonen@hdl.fi)