Program
Veckan för digital säkerhet erbjuder en fräsch och visionär diskussion med Finlands ledande experter under hela veckan 30.9–4.10.2024. Under de dagliga webbinarierna får du praktiska tips för att förstå, hantera och främja frågor som gäller digital säkerhet. Programmet utlovas för organisationers ledare, sakkunniga inom digital säkerhet och medborgare. Under veckan ger vi dessutom praktiska tips för användningen av digitala tjänster och enheter samt för att främja det digitala välbefinnandet.
Allt program under veckan är gratis och öppet för alla. Du kan följa programmet för Veckan för digital säkerhet på nätet. Strömningslänken kommer att publiceras närmare veckan. Ingen förhandsanmälan till webbinarierna behövs. Direktsändningarna är på finska. Välkommen med!
Se veckans inspelningar
Måndag 30.9 Cyber- och digisäkert Finland
Under inledningsdagen fördjupar vi oss från cybersäkerhetens och den digitala säkerhetens synvinkel i dessa aktuella teman: Vad oroar finländarna mest i den digitala världen? Hur ska man gå till väga om man har fallit offer för nätbrott? Och hur ser läget för den digitala säker-heten och cybersäkerheten i Finland ut år 2024?
Tisdag 1.10 Beredskap är Finlands resurs
Under tisdagen fördjupar vi oss från beredskapens synvinkel i dessa aktuella teman: Var finns hemligheten med god beredskap? Hur övar man i Finland på hot mot cybersäkerheten och den digitala säkerheten? Och vad är informationssäkerhet?
Dagen genomförs i samarbete med Jyväskylä yrkeshögskola och Jyväskylä universitet.
Onsdag 2.10. En trygg digital värld är en gemensam sak för oss alla!
På onsdagen erbjuder vi praktiska tips och råd om säker verksamhet för alla på webben. Vi går bland annat igenom följande teman: Vilka är dagens centrala digitala hot mot medborgarna? Hur fungerar en romansbedragare? Vilka metoder finns för att förbättra barnens digitala säkerhet? Och vilka möjligheter erbjuder den virtuella världen och verkligheten i fortsättningen?
Dagen genomförs i samarbete med Tammerfors stad och Rädda Barnen rf.
Dagens moderator är Kimmo Rousku från Myndigheten för digitalisering och befolknings-data.
Torsdag 3.10 Demokrati och säkerhet i ett samhälle med mer och mer artificiell intelligens
På torsdagen behandlas teman som påverkar vår nuvarande och framtidens digitala vardag. Vi dyker in i följande teman: Kan man förutse den digitala säkerhetens framtid? Vilka är konsekvenserna av EU:s digitala reglering? Vilka metoder finns för att bekämpa näthat? Hur mycket litar medborgarna på artificiell intelligens? Oavsett om du är en digiexpert eller en medborgare som är intresserad av ämnesområdet får du inspirerande tankar och konkreta tips för att stärka ditt digitala aktörskap.
Dagen genomförs i samarbete med Sitra.
Dagens moderatorer är
Tuomas Pelttari från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata och N.N från Sitra.
Eftermiddagens moderatorer är
Tuomas Pelttari och
Jari Isokallio från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.
Fredag 4.10 Människan står i centrum för den digitala världen
På fredagen fördjupar vi oss i följande teman ur den digitala välfärdens synvinkel: Hur kan vi underhålla och upprätthålla hjärnans funktionsförmåga? Hur påverkar den digitala världen vår verksamhet? Hur utnyttjar du de nyaste tjänsterna för artificiell intelligens effektivt?
Förmiddagens moderatorer är
Hanna Heikkinen och
Laura Penttilä från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.
Eftermiddagens moderator är Kimmo Rousku från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.