KOHTI PAREMPAA HUOMISTA: Lastensuojelun kehitysnäkymät -webinaari 6.2.2025
OHJELMA
PUHUJAT
Tapio Räty, on toiminut Helsingin kaupungilla johtavana juristina. Hän on työskennellyt Kuntaliitossa sekä osallistunut lakien valmisteluun sosiaali- ja terveysministeriössä sekä kirjoittanut lastensuojelun ja vammaispalveluiden soveltamisoppaita. Tällä hetkellä hän työskentelee esittelijäneuvoksena eduskunnan oikeusasiamiehen kansliassa.
Martta Forsell, kehittää sosiaalihuollon tilastoja THL:ssä – tietomme sosiaalihuollosta tulevatkin monikertaistumaan lähivuosina. Lastensuojelua koskevilla tilastoilla on Martan työpöydällä aivan erityinen painoarvo.
Petri Myllyniemi, (FT, psykoterapeutti) on pari- ja perhepsykoterapeutti sekä kognitiivinen psykoterapeutti. Hän on työskennellyt vastaanottotyön lisäksi lastensuojelun systeemisissä tiimeissä perheterapeuttina. Hän tekee akateemista tutkimusta Tampereen yliopistossa resurssisopimuksella psykoterapian filosofiaa käsitelleen väitöskirjansa teemoista.
Petri Paju, (YTT) toimii THL:n SOILA- hankkeessa (sosiaaliset innovaatiot lastensuojelussa) hankekoordinaattorina. Petrin kiinnostuksen kohteita ovat lastensuojelun kustannusten ja innovaatioiden lisäksi vanhempien kokemusasiantuntijatoiminta, nuorisotutkimus ja järjestötoiminta.
Heidi Rasila (FT, YTM, KTM) Toimin lastensuojelun seniorisosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla. Erityisalaani ovat sijaishuollon prosessit ja kiireelliset sijoitukset. Heidi on THL:n kouluttama systeemisen toimintamallin kouluttaja ja ajattelee, että systeeminen työote on tulevaisuuden lastensuojelua.
Riikka Telanto, (YTM) työskentelee vastaavana sosiaalityöntekijänä Etelä-Karjalan hyvinvointialueella. Yli 20 vuoden kokemus lastensuojelustyöstä ja lastensuojelun avopalveluiden kehittämisestä esim. palvelutarpeen arvioinnin vaikuttavuus ja systeemisen työotteen kehittämisestä lastensuojelun kentällä sekä palvelujärjestelmässämme. Jokainen kohtaaminen on merkityksellinen.
Tiina Vormisto, (psykologian maisteri, verkosto- ja perhepsykoterapeutti) työskentelee verkostotyön erityisasiantuntijana Ekhvalla. Tiinan kiinnostuksen kohteena ja työn keskipisteenä on laadukas yhteinen työ ja suhteiden rakentaminen kaikissa kohtaamisissa sekä asiakkaiden, heidän läheistensä, että työntekijöiden ja esihenkilöiden kesken. "Jotta kukaan ei jäisi yksin hankalissa tilanteissa"
Laura Yliruka, (VTT, sosiaalityöntekijä) toimii tutkimusjohtajana Itä-Suomen yliopistossa FITFUTURA – hankkeessa. Laura on toiminut kansallisissa kehittämistehtävissä THL:ssä ja sitä ennen opetus- ja tutkimustyössä 25-vuoden ajan.
MUKANA DIALOGEISSA
Johanna Hedman (VTM, sosiaalityöntekijä, väitöskirjatutkija) on työskennellyt vuosia lastensuojelun eri tehtävissä sekä nuorisopsykiatrian avo- ja osastohoidossa sekä laadun kehittämisen ja johtamisen parissa. Johanna vastaa THL:n lastensuojelun kehittämispäällikkönä lastensuojelun kansallisesta kehittämisestä.
Satu Mäki-Fossi (YTM, sosiaalityöntekijä) työskentelee perheiden palveluiden palvelualuejohtajana Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Hän on työskennellyt 15 vuoden ajan erilaisissa sosiaalityön ja lapsiperhepalveluiden asiakas-, kehittämis- ja johtamistehtävissä. Sadun kiinnostuksen kohteita ovat toiminnan jatkuva parantaminen organisaatiossa ja ammattilaisten välisessä yhteistoiminnassa.
Stina Oksa, työskentelee erityisasiantuntijana ja ekonomistina STM:n arviointiryhmässä. Pääasialliset työtehtävät linkittyvät lakihankkeita koskevien vaikutusarviointien sekä hyvinvointia- ja terveyttä mittaavien indikaattoreiden ympärille. Somesta Stina on tullut tunnetuksi Rumien Lukujen Ekonomistina, joka popularisoi väestödatan rumia lukuja jakamalla rumia tilastoja.
Annukka Paasivirta, (VTL, sosiaalityöntekijä) toimii ohjelma- ja vaikuttamistyön johtajana Lastensuojelun Keskusliitossa. Annukka on toiminut erilaisissa lastensuojelun asiantuntija- ja johtamistehtävissä 20 vuoden ajan. Nykyisessä työssä hän johtaa Keskusliiton ohjelmatiimiä, jossa on sekä lapsi- ja perhepolitiikan että lastensuojelun erityisasiantuntijoita.
Riikka Westman, (YTM, sosiaalityöntekijä) Vaikuttavuusperusteisen Lapset ja nuoret SIB-ohjelman hankepäällikkö lastensuojelun keskusliitossa, jossa vaikuttavuusajattelu on hyvin vahvasti mukana toiminnassa: hyvinvointivaikutusten mittaaminen, tiedolla johtaminen, vaikuttavuustavoitteet ja kustannusvaikuttavuuden arviointi.
Kokemusasiantuntijoita, Osallisuuden aika