Tervetuloa Ruoka-LCA- laskentaohjeistuksen julkaisuseminaariin 12.12.2024. Luonnonvarakeskuksen LCAFoodPrint-hankkeen seminaarissa esitellään 12.12. julkaistava, kansallinen ohjeistus elintarvikkeiden ympäristöjalanjälkien laskentaan. Seminaarissa keskustellaan ohjeistuksen vaikutuksista ja merkityksestä elintarvikealalle.
Ohjelma:
- Alkusanat – erikoistutkija, ryhmäpäällikkö Juha-Matti Katajajuuri
- Ohjeistuksen tausta ja merkitys – tutkija Hannele Heusala
- Ohjeistuksen keskeisimpien osien esittelyt ja yleisön kysymyksiä – tutkijaryhmä
Kerromme lyhyesti lähtötietojen laatuvaatimuksista, kasvituotannon, kotieläintuotannon ja maankäytön päästöjen mallintamisesta sekä ruokasektorin ja kiertotalousjärjestelmien päästöjen kohdentamisesta.
- Ruokasektorin toimijoiden paneelikeskustelu ja yleisön kommentteja
Keskustelijoina Teija Paavola (Atria), Auli Väänänen (MMM), Lumi Parviainen (Hankkija), Nina Elomaa (S-ryhmä) ja Juha-Matti Katajajuuri (Luke). Keskustelun vetää Luken tutkija Sanna Hietala.
- Loppusanat, erikoistutkija, ryhmäpäällikkö Juha-Matti Katajajuuri
Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ennen ohjelman alkua klo 12.30–13.00.