Arkistonmuodostajan tiedot
Henkilö, suku tai yhteisö, jonka toiminnasta tai tehtävien hoitamisesta on syntynyt arkistoaineistoa. Kyseessä voi myös olla erillisten asiakirjojen kokoelma, jolla ei ole varsinaista arkistonmuodostajaa. Jälkimmäisessä tapauksessa siirry kohtaan Aineiston tiedot.
Ohje: Merkitse kaikki nimet ja nimimuodot (entiset ja nykyiset). Esim. Maija Pirkko Meikäläinen, ent. Virolainen.
Ohje: Esim. s. 1.1.1900 – k. 31.12.1980.
Ohje: Linkki esim. yhteisön kotisivuille tai Wikipediaan tai vaihtoehtoisesti lyhyt kuvaus arkistonmuodostajasta (ammatti/arvo, keskeinen toiminta, kotipaikka/maantieteellinen toiminta-alue/muu keskeinen toiminnan tuloksena syntyneeseen aineistoon liittyvä paikka). Esim. Kansakoulunopettaja, Turku. Osallistui Marttojen toimintaan.
Huomaa: Valtakunnallisella, piiri- ja paikallistasolla toimivien organisaatioiden paikallistason toimijoiden arkistoista otetaan yleensä vastaan vain tietty otanta.
Aineiston tiedot
Ohje: Kuvaile aineistoa lyhyesti. Esim. Henkilön alkuperäiset päiväkirjat ja valokuvat. Osa henkilön valokuvista on pelkästään digitaalisessa muodossa. Jos tarjoat digitoitua aineistoa, kerro miten ja missä alkuperäinen analoginen aineisto säilytetään tai onko sitä enää olemassa.
Ohje: Merkitse aikaväli (alku – loppu, noin). Esim. Noin 1920–1970.
Ohje: Aineiston määrä hyllylle pystyasentoon nostettuna. Esim. 0,50 hm.
Ohje: Digitaalista aineistoa ovat teksti-, kuva-, ääni- ja videotiedostot, rekisteritietokannat tms. Esim. (1) Pöytäkirjat pdf-muodossa, valokuvat jpg-muodossa. Esim. (2) Aineisto digitoitu tiff-kuvina.
Ohje: Esim. Aineistoa on säilytetty ulkovarastossa ja siinä on kosteuden aiheuttamia jälkiä.
Aineiston tarjoajan tiedot
Huomaa: Luovuttajana sinun tulee olla oikeutettu luovuttamaan kyseinen aineisto.
Tässä voit kertoa vapaasti lisätietoja aineistosta, arkistonmuodostajasta, luovuttajasta tai esim. toiveesi siitä Kansallisarkiston toimipaikasta, jonne haluat aineiston luovuttaa.